בקרת כניסה

0
47
קרדיט: rom-tech.co.il

בקרת כניסה לדלת מהווה למעשה הגדרה שכוללת בתוכה לא מעט סוגי מערכות אבטחה ובקרה הרלוונטיות הן עבור מבנים ציבוריים, בתים פרטיים, מפעלים, משרדים ועוד, מערכות אלה משמעות עבור מגוון צרכים שונים של המבנה אשר הן מותקנות בו כאשר המטרה המרכזית ביותר היא למנוע כניסה של גורמים בלתי רצויים למבנה, למנוע פריצות וגניבות ולסייע לדיירים או לשוהים במבנה להרגיש הכי מוגנים שאפשר כאשר הם בתוכו. מעבר לכך מדובר על מערכות אשר מונעות כניסה חופשית של עובדים או אנשים ששוהים במבנה לאזורים אשר לא אמורה להיות להם גישה אליהם.

בקרת כניסה ממוחשבת או עצמאית?

את בקרות הכניסה ניתן למעשה לחלק לשתי קטגוריות מרכזיות והן: בקרת כניסה ממוחשבת ובקרת כניסה עצמאית. בקרת כניסה עצמאית תהיה מחוברת למקור של מתח עצמאי וכך תאפשר את הכניסה והיציאה של כל אדם המצוי במבנה. בקרת הכניסה הממוחשבת לעומתה תהיה בקרת כניסה אשר תממשק עם מערכות מידע כאלה ואחרות של הארכון ותציג את דוחות הכניסה והיציאה של כל עובד במבנה וכל אדם במבנה. כמו כן, הוא תציג מי יכול להיכנס לכל מבנה או למתחמים שונים בתוך המבנה. חשוב מאוד להבין כי בקרת כניסה עצמאית איננה מערכת פשוטה. מדובר על מערכת יעילה ביותר וכיום ניתן למצוא מערכות בקרה עצמאיות מאוד יעילות וחכמות המבוססות על טכנולוגיות מתקדמות, דבר אשר יכול לספק את המענה הטוב ביותר למגוון בתי עסק, משרדים ועוד,

איזה מערכות בקרה ניתן למצוא כיום?

בין מערכות הבקרה שניתן למצוא כיום:

מערכות שמבוססות על קודנים שונים לרבות קודן קורא כרטיסי קרבה ותגים, קודן מתכת ועוד. כל הקודנים הללו לא מהווים את הפתרון הטוב ביותר עבור מקומות רגישים לכניסה אשר דורשים רמה גבוהה יותר של אבטחה, יחד עם זאת, הם מהווים פתרון יעיל איכותי עבור מגוון בניינים ומקומות עבודה רגילים. מדובר על מערכת נוחה וקלה להתקנה ותפעול. סוג נוסף של בקרת כניסה היא בקרת כניסה ביומטרית אשר מספקת פתרון איכותי ביותר עבור מגוון משרדים ומקומות עבודה. מערכת זו מתבססת על טביעת אצבע או קריאת תווי פנים. עוד סוג של מערכת היא מערכת אשר מבוססת על כרטיסים מגנטיים והיא מאפשרת פתיחה רק לאדם שיש לו כרטיס מגנטי ייעודי ועוד.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here