אנשים רבים היום מחפשים את החיבור לטבעי, הפשוט והביתי. הדבר בא לידי ביטוי בהיבטים רבים, החל מפעילויות בשעות הפנאי המתקרבות יותר לטבע ועד קולינריה: חיפוש אחר מזון טבעי ופשוט עם חומרי גלם בסיסיים וטריים ככל האפשר וגם התנסות בהכנת דברים שונים בבית, כולל כאלה שבעבר חשבנו עליהם רק כמוצרים שניתן לקנות בסופר. כך למשל, הכנת גבינה ביתית הפכה היום לפעילות שאנשים רבים רוצים להתנסות בה. אחרי התנסות חווייתית במקום המציע סדנאות להכנת גבינות הם גם רואים שהדברים אינם מורכבים כפי שאולי חשבו ושעם סבלנות וזמן ניתן להכין גבינה טעימה גם בבית.
סדנאות הכנת גבינה ביתית: שילוב של טעם וחוויה
אז נכון, אפשר היום למצוא באינטרנט מתכונים המלמדים על הכנת גבינה ביתית, אך אין כמו לעשות זאת לפחות בפעם הראשונה במחלבה קטנה וביתית ולשלב בין הכנת הגבינה לבין הכרת הדבר כולו: החל מגידול העיזים (אין ספק שגבינות מחלב עיזים בריאות וידידותיות לנו הרבה יותר) שנעשה בשמחה ותוך כבוד לעיזים, דרך הכרת הגבינות השונות המיוצרות במקום והדרך להכנתן ועד סדנת הכנת גבינה ביתית בה תהפכו לגבנים בעצמכם, תתנסו בהכנת הגבינה ותוכלו לאחר מכן לאכול את מה שייצרתם. השילוב בין ההתנסות לבין ביקור במקום מקסים ופסטורלי הא מנצח. סדנה כזו יכולה להתאים לבילוי זוגי ורומנטי אך גם בילוי לכל המשפחה.
ללמוד מן המומחים שחיים ונושמים גבינות
הכנת גבינה ביתית במקום שחי כולו את עולם הגבינות, מגידול העיזים ועד הכנת הגבינות עצמן היא חוויה מרתקת ומלמדת. כיף לראות שמחלבה קטנה וביתית שונה כ"כ בהתנהלות שלה מאותן חברות ענק. במקום ביתי וקטן מוקדש זמן לכל גבינה וגבינה. ברור גם שהתנאים בהם גדלים בעלי החיים, בין אם פרות או עיזים, שונים לגמרי כאשר נדרשת אספקת חלב גדולה לעומת התנאים בהם גדלות העיזים במשק המייצר גבינות בוטיק בהן מוקדשת תשומת לב רבה לכל גבינה ולכל עז.
בעיזה פזיזה- משק צבן שבמושב טל שחר תיהנו מחוויה מהנה ומעניינת של הכנת גבינה ביתית לצד ביקור בדיר, טעימת גבינות ובכלל בילוי כיפי בכפר בין שדות ומרחבים של האזור. מוזמנים ליצור קשר.