נהיגה בזמן פסילה

0
18
Credit Canva.com

הנחת היסוד במדינה מתוקנת כמו ישראל היא הנהגים חייבים לנהוג בצורה אחראית ועל פי חוקי המדינה. בנוגע לחוקי התעבורה והתנועה חייבים להבין שהמטרה שלהם היא לשמור על חיי אדם והקפדה שלהם מונעת תאונות ופציעות בגוף ובנפש, כמו גם נזקים לרכוש. נהיגה בזמן פסילה של רישיון הנהיגה היא ביצוע עבירת תנועה ביודעין, שכן פסילת הרישיון היא עניין ידוע שהנהג מודע אליו. כאשר הוא יבחר בכל זאת לנהוג ויקווה לא להיתפס – הוא לוקח סיכון גדול מאד לסכן את עצמו ואת הנהגים האחרים שיהיו לידו בכביש ובדרך. לא בכדי נהיגה כזאת ללא רישיון בתוקף אסורה ומסוכנת מאד.

המשמעות של נהיגה בזמן פסילה

כאמור, יש עבירות תנועה שמבצעים בצורה אקראית ולא מכוונת למרות השתדלות אמיתית לנהוג על פי החוק ועל פי הכללים. נהיגה בזמן פסילה היא ביצוע עבירה מתוך כוונה תחילה וידיעה שמדובר בעבירה. כל נהג יידע בצורה ברורה שרישיון הנהיגה שלו נמצא בפסילה ואסור לו לנהוג ולכן אם הוא בכל זאת נכנס לרכב כדי לנהוג – הוא מוסיף עבירה נוספת חמורה ומשמעותית לא פחות. יש הבדל בין מקרה שקורה בכוונה תחילה ויש את הנושא של העלאת הסיכון לתאונה או לכל בעיה אחרת מבחינת ראיית החוק. מי שרישיון הנהיגה שלו נפסל חייב להמתין עד שהרישיון יחזור לתוקף, במידה והפסילה מוקצבת בזמן.

לנהוג על פי החוק ולשמור על חיי אדם

חשוב להבין את המשמעות של כלל החוקים והתקנות בנוגע לתנועה והתעבורה ולראות בהם את מה ששומר על הנהגים והולכי הרגל, כמו גם על רכוש פרטי או ציבורי. מכאן החשיבות של שמירה על הכללים ושל נהיגה על פי החוק. נהיגה בזמן פסילה היא עבירה על החוק פעמיים, מה שעלול לגרום לפסילה לצמיתות של הרישיון, שכן רשויות אכיפת החוק יראו בנהג המדובר נהג מסוכן שעדיף להרחיק אותו מהכביש.

על כל נושא שקשור לפסילת רישיון הנהיגה חשוב ומומלץ לפנות אל עו"ד עמרי בן נתן ולקבל ממנו ייעוץ פרטני בנוגע לאפשרויות העומדות בפני הנהג.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here